.

Summit dedicat pandemiei, la Washington

Distribuie prietenilor tai!

Casa Albă a anunţat luni organizarea pe 12 mai a unui summit mondial pentru a pune capăt epidemiei de Covid-19 şi pentru a pregăti răspunsul la viitoare ameninţări la adresa sănătăţii, relatează AFP.

Summitul, care va fi unul virtual, va fi coprezidat de Statele Unite, Germania – care deţine preşedinţia prin rotaţie a G7 -, Indonezia (preşedinţia G20), Senegal (preşedinţia Uniunii Africane) şi Belize (preşedinţia Caricom, ţările din Caraibe).

“Summitul va intensifica eforturile noastre colective de a pune capăt fazei acute a epidemiei de Covid-19 şi de a ne pregăti pentru viitoare ameninţări legate de sănătate”, au indicat aceste ţări într-un comunicat comun publicat de Washington.

Este al doilea summit mondial consacrat pandemiei de coronavirus de la debutul răspândirii acestuia, în decembrie 2019, primul fiind organizat pe 22 septembrie 2021 de preşedintele american Joe Biden, care a pledat atunci pentru intensificarea vaccinării pe plan global.

Astăzi, deşi rata mortalităţii atribuite Covid-19 a scăzut clar în lume, propagarea virusului împiedică mai multe ţări să ridice restricţiile – în frunte cu China, unde milioane de oameni sunt încă ţinuţi în carantină – şi, deşi varianta actuală Omicron a coronavirusului este mai puţin periculoasă, cu toate că este mai contagioasă, statele organizatoare ale summitului subliniază că este indispensabil să se ia toate măsurile ca lumea să nu fie luată prin surprindere de noi catastrofe sanitare.

“Ştim că acum trebuie să ne pregătim să construim, să stabilizăm şi să finanţăm capacitatea globală de care avem nevoie nu doar pentru a face faţă variantelor de Covid-19, ci şi altor crize sanitare”, atenţionează organizatoarele summitului din 12 mai.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.