.

Sultanul Erdogan se ia la trântă cu Charlie Hebdo

Distribuie prietenilor tai!

Sultanul Recep Erdogan nu iartă batjocura la care a fost supus de către săptămânalul umoristic Charlie Hebdo. Și se face și mai rău de râs, chemând în judecată jurnaliștii francezi pentru o caricatură. Un procuror turc a cerut pedepse de până la patru ani de închisoare împotriva a patru colaboratori ai săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo. Ei sunt acuzați că că l-au “insultat” pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan într-o caricatură publicată anul trecut.

Cei patru colaboratori puşi sub acuzare sunt caricaturista Alice Petit şi trei responsabili ai celebrului săptămânal, Gérard Biard, Julien Sérignac şi Laurent Sourisseau, cunoscut sub numele Riss.

Publicarea caricaturii, în octombrie, a stârnit furia preşedintelui Erdogan într-un context de puternice tensiuni diplomatice între Ankara şi Paris.

Sultanul este gol

Caricatura de pe coperta revistei franceze îl arată pe Erdogan îmbrăcat în lenjerie albă, aşezat într-un fotoliu, ţinând într-o mână ceea ce pare o fi o doză de băutură şi cu cealaltă ridicând la spate vălul unei femei care poartă abaya şi care strigă “Ooooh! Profetul!”.

În actul său de acuzare, care trebuie să fie acceptat oficial de o instanţă pentru a începe procesul, procurorul turc consideră că această caricatură “nu se încadrează în niciun fel în cadrul libertăţii de exprimare sau a presei”, calificând desenul de presă ca “vulgar, obscen şi dezonorant”.

După publicarea caricaturii, preşedintele Erdogan a denunţat un “atac ticălos” comis de nişte “nemernici”.

Această afacere a intervenit în contextul unei crize diplomatice între Turcia şi Franţa, Recep Tayyip Erdogan acuzându-l în special pe omologul său francez, Emmanuel Macron, de “islamofobie” pentru că a apărat dreptul de a-l caricatura pe profetul Mahomed.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.