.

SUA: vine valul al patrulea al pandemiei ?

Distribuie prietenilor tai!

Sefa Centrului pentru combaterea epidemiilor si a bolilor infectioase din SUA, Dr. Rochelle Walensky, nu isi ascunde ingrijorarea: a declarat, in fata reporterilor, ca e speriata de situatia epidemiologica din Statele Unite.

Mai multe state americane au decis sa nu mai tina cont de recomandarile la nivel federal si acum cateva saptamani au decis sa reia toate activitatile in conditiile de dinaintea pandemiei. In plus, au renuntat la obligativitatea mastii de protectie. Acum, cazurile sunt in crestere in Statele Unite, dupa ce se mentinusera in platou. Sunt mai multe spitalizari si forme grave de COVID, iar saptamanal mor cateva ii de americani. “Renunt la discursul oficial si va spun exact ce simt. Imi este foarte frica de agravarea situatiei. Traiectoria pandemiei e similara cu cea din Europa, unde tari ca Germania, Italia si Franta se confrunta cu o explozie de cazuri” – a declarat dr.Walensky. Mai multi oficiali americani vorbesc despre valul patru al pandemiei, care ar putea veni foarte curand.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Biden promite centre de vaccinare langa casa

Presedintele Joe Biden a promis ca pana la jumatatea lunii viitoare, toti americani vor avea un centru de vaccinare la maximum 8 kilometri de casa. De asemenea, i-a indemnat pe americani sa poarte masca in continuare, sa respecte distantarea fizica si sa nu grabeasca redeschiderea economiei.

“Reiau apelul meu pentru fiecare guvernator, primar si lider local: pastrati obligativitatea purtarii mastii. Inca suntem in razboi cu acdst virus ucigas. Ne sporim capacitatea de aparare, dar razboiul e departe de a fi castigat” –   declara presedintele american.

Texas si Florida au dat dat tonul normalizarii vietii: restaurantele sunt pline in aceste doua state, numarul clientilor fiind similar cu cel de dinaintea pandemiei. Iar la evenimentele sportive care au loc in sala nu mai exista nicio limita de spectatori.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.