.

SUA spera anularea masurilor care submineaza lupta impotriva coruptiei din Romania

Distribuie prietenilor tai!

“Speram ca Romania va anula recentele amendamente care ameninta sa submineze capacitatea de lupta impotriva coruptiei” – declara Procurorul General al SUA, Will Barr, dupa vizita la Bucuresti.

Barr s-a aflat in Romania pentru reuniunea ministeriala UE-SUA, dedicata justitiei si afacerilor interne. Potrivit unei declaratii publicate pe site-ul Departamentului Justitiei al SUA, Barr a reafirmat la Bucuresti ca “statul de drept este un principiu durabil si ca toate persoanele, institutiile si entitatile trebuie guvernate de legi care sunt corecte, promulgate public si aplicate egal si impartial”. 

“O justitie eficienta, transparenta si impartiala”

Procurorul General al SUA lauda implicarea ministrului roman al justitiei, Ana Birchall, in prioritizarea mentinerii statului de drept si a relansarii eforturilor anti-coruptie. Barr isi exprima speranta ca, sub conducerea Anei Birchall si a altor oficiali romani, autoritatile de la Bucuresti vor reveni asupra amendamentelor care ameninta sa submineze capacitate de a lupta impotriva coruptiei. “Avem incredere ca Romania va lua masurile necesare pentru a asigura o justitie eficienta, transparenta si impartiala” – subliniaza comunicatul postat de Departamentul de Justitie al SUA.

Interesant:   Afla tot ce trebuie sa stii daca te afli in cautarea unei cazi freestanding!

Romania, rol cheie in lupta impotriva criminalitatii si in combaterea terorismului

De asemenea, William Barr lauda contributia  Romaniei in combaterea criminalitatii transfrontaliere si in lupta impotriva terorismului.

“Romania e unul dintre partenerii nostri cei mai puternici in lupta impotriva criminalitatii transnationale. Cu sprijinul Romaniei, am putut cerceta si extrada membri ai unor grupari de crima organizata, implicate in fraude cibernetice si financiare” – declara Procurorul General al SUA, dupa prima sa vizita la Bucuresti.

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.