.

SUA recomandă României evaluarea serioasă a furnizorilor de tehnologie 5G

Klaus Iohannis
Distribuie prietenilor tai!

Statele Unite recomandă României, în Memorandumul semnat de către ambasadorul României la Washington şi ambasadorul SUA la Bucureşti, la 20 august, la Washington, “o evaluare riguroasă a furnizorilor pentru asigurarea deplină a securităţii implementării tehnologiei 5G”, anunță Ministerul Afacerilor Externe de la București. Potrivit oficialilor MAE, Memorandumul “reprezintă o expresie a interesului comun al Guvernului României şi Guvernului SUA de a aprofunda Parteneriatul Strategic pe toate dimensiunile sale, inclusiv tehnologia 5G”.
“Memorandumul reprezintă un pas important în vederea elaborării unei abordări comune construite pe baza concurenţei echitabile, a transparenţei şi a respectului faţă de lege. Memorandumul evidenţiază importanţa protejării reţelelor de comunicaţii electronice împotriva accesului neautorizat sau împotriva interferenţelor şi recomandă o evaluare riguroasă a furnizorilor pentru asigurarea deplină a securităţii implementării tehnologiei 5G. Memorandumul se aliniază Propunerilor de la Praga privind securitatea reţelelor electronice aferente tehnologiei 5G”, potrivit MAE.
Klaus Iohannis a declarat marți la Washington că a s-a semnat un memorandum de înțelegere între SUA și România privind folosirea tehnologiei 5G.
“Cu ocazia vizitei a fost semnat un memorandum de înţelegere între cele două Guverne privind tehnologia 5G, având în vedere importanţa securităţii reţelelor de comunicaţii wireless de generaţia a V-a pentru asigurarea prosperităţii, dar şi a securităţii naţionale”, a precizat Klaus Iohannis într-o declaraţie susţinută la Ambasada României în SUA.
Liderul de la Cotroceni a subliniat că acest document nu se referă la o anumită companie.
“În România se pregăteşte o procedură publică pentru asta şi eu cred că toată lumea s-ar bucura dacă am avea mai multe oferte, inclusiv din partea americană. Aici este vorba de firme private care vor veni şi noi sperăm să se întâmple acest lucru, însă memorandumul nu se referă la o anumită companie, ci este un memorandum care clarifică câteva criterii de transparenţă, de compatibilitate cu statul de drept şi aşa mai departe”, a declarat președintele Iohannis.

Interesant:   Afla tot ce trebuie sa stii daca te afli in cautarea unei cazi freestanding!
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.