.

SUA isi cresc prezenta militara in Romania

Distribuie prietenilor tai!

Inainte de inceperea oficiala a summit-ului NATO de la Madrid, presedintele american, Joe Biden, a anuntat SUA isi vor consolida pozitiile militare in Europa. Printre tarile unde americanii isi sporesc prezenta figureaza si Romania.

SUA isi vor consolida pozitiile militare in Europa pentru ca NATO sa poata raspunde la amenintarile venite din toate directiile si in toate sectoarele: terestru, aerian si maritim – a anuntat presedintele Joe Biden la summitul Aliantei Nord-Atlantice care are loc la Madrid.

Statele in care americanii vor avea o prezenta mai consolidata ca pana acum sunt: Spania, Polonia, Romania, Estonia, Letonia si Lituania, Marea Britanie, Germania si Italia.

Biden spune ca prin aceasta decizie si prin celelalte decizii ce vor fi luate la summit, liderii NATO demonstreaza ca alianta e mai necesara ca oricand.

“Vom mentine o brigada suplimentara compusa in total din 5.000 de efective, care va avea baza in Romania” – a precizat presedintele Biden. Si in tarile baltice vor fi desfasurari suplimentare de trupe americane.

Interesant:   Democratii rasufla usurati: Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat la Casa Alba

SUA au desfasurat deja in acest an 20.000 de militari suplimentar in Europa, ca raspuns la initiativele agresive ale Rusiei.

De asemenea, SUA vor stabili in Polonia un cartier general permanent al Corpului 5 al armatei americane, iar numarul distrugatoarele americane de la baza navala Rota, din Spania, va creste de la 4 la 6.

Klaus Iohannis: “da, ne dorim o prezenta permanenta a trupelor aliate”

Aflat la summitul NATO de la Madrid, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca lucrurile avanseaza bine si este clar ca pe flancul estic al NATO este nevoie ca toate fortele sa fie corelate. “Asta inseamna un plan de interventie regional si da, noi ne dorim o prezenta permanenta a trupelor aliate. Majoritatea celor care sunt acum in Romania vin pe baza rotationala, adica tot timpul sunt cam acelasi numar de militari, dar ei se rotesc si intre natiuni si între diferite unitati militare. Noi credem ca o prezenta permanenta, stabila este mai potrivita in aceasta perioada”  – a afirmat presedintele Iohannis.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.