.

SUA inarmeaza puternic Ucraina

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele Joe Biden a anuntat un nou ajutor militar pentru Ucraina, in valoare de nu mai putin de 800 de milioane de dolari. E vorba in special de echipamente grele : elicoptere, tunuri si transportoare blindate.

Noua tranşă de ajutor va include echipamente foarte eficiente, care au mai fost livrate Ucrainei, dar si noi capacitati, in special sisteme de artilerie si mijloace de transport blindate. De asemenea, administratia americana a dat unda verde trimiterii de elicoptere. Inainte de anuntul Casei Albe, presedintele Joe Biden a vorbit cu liderul de la Kiev,  Volodimir Zelenski, timp de o ora, pentru a-i da toate detaliile. “Armata ucraineana a mai folosit acest tip de armament, iar rezultatele au fost devastatoare pentru rusi” – a spus Biden. Pana acum, americanii refuzasera sa livreze Ucrainei echipamente grele, de teama escaladarii conflictului cu Rusia. Acum, insa, administratia SUA pare sa se fi razgandit, motivul fiind ca Rusia si-a schimbat strategia si acum vizeaza estul Ucrainei, devenit noua linie a frontului.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Rusia se pregateste sa-si intensifice ofensiva in regiunea Donbas; este estimarea facuta inclusiv de Alianta Nord-Altantica.

Lista echipamentelor grele ce vor fi trimise de SUA Ucrainei

Pentagonul a dezvaluit lista cu armamentul destinat Ucrainei, in cadrul acestei transe de ajutor militar. Este vorba despre howitzer (obuziere) de 18 155mm si 40.000 de proiectile, 200 de transportoare blindate M113, 11 elicoptere Mi-17 si 100 de vehicule blindate multi-rol. In plus, pe lista figureaza 10 radare anti-artilerie AN/TPQ-3G, doua radare de supraveghere aeriana AN/MPQ-64 Sentinel, drone si 500 de rachete anti-tanc Javelin.

Noi ajutoare militare si din partea Frantei

Guvernul francez a anuntat ca, in urma cererilor venit de la Kiev, Parisul va suplimenta ajutorul militar acordat Ucrainei. Francezii au trimis deja sprijin militar de 100 de milioane de euro.

Manuela 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.