.

SUA desemnează drept organizație teroristă gruparea iraniană Gardienii Revoluției

Distribuie prietenilor tai!

Donald Trump a desemnat gruparea Gardienii Revoluţiei din Iran drept organizaţie teroristă. Potrivit presei de peste Ocean, este pentru prima dată când administrația de la Washington califică grup terorist forţele armate ale unei ţări.
“IRGC (trupele iraniene de elită – n. red.) sunt principalul mijloc prin care guvernul iranian îşi dirijează şi implementează campania teroristă globală”, a declarat președintele Donald Trump într-un comunicat.
“Dacă colaboraţi cu IRGC, finanţaţi terorismul”, a subliniat preşedintele Statelor Unite.
La rândul său, secretarul de stat american Mike Pompeo a precizat că noul calificativ pentru Gardienii Revoluţiei va fi valabil peste o săptămână.
SUA au trecut deja pe lista neagră a terorismului zeci de entităţi şi persoane care au legături cu Gardienii Revoluţiei.
Iranul a avertizat că vor urma riposte la orice sancţiuni împotriva Gardienilor Revoluţiei. “Vom răspunde oricăror acţiuni împotriva acestei forţe cu o acţiune reciprocă”, au spu parlamentarii iranieni.
Israelul a fost prima țară care a salutat decizia Statelor Unite de a declara organizație teroristă gruparea Gardienii Revoluției.

Interesant:   Americanii, mai dezbinati ca niciodata dupa verdictul primit de Trump

“Mulţumesc prietenului meu drag, preşedintelui SUA Donald Trump, pentru că a decis să plaseze Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste. Îi mulţumesc pentru că a răspuns pozitiv la încă una dintre solicitările mele, ceea ce serveşte intereselor ţării noastre şi ale ţărilor din regiune”, a scris premierul israelian Benjamin Netanyahu pe Twitter.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.