Rezumat:
Una dintre cheile succesului atunci cand vine vorba despre tranzactionare pe piata Forex este disciplina. Cei care reusesc sa fie disciplinati si sa aiba o strategie corecta au toate sansele sa castige sume frumoase din aceasta activitate.
Evident, conteaza si alte detalii, cum ar fi analiza, alegerea unei platforme de tranzactionare bune si un dram de noroc, insa strategia si disciplina sunt cele mai importante.
Ce trebuie sa respecte o strategie corecta de tranzactionare?
Conform celor de la redaktionstest.net, o strategie corecta de tranzactionare trebuie sa ofere semnale avantajoase de intrare si sa tina cont de managementul riscului, de dimensiunea pozitiei pe care se mizeaza si mai ales de modul in care se iese dintr-o pozitie.
Exista multe strategii care circula pe internet, insa nu toate sunt bune pentru oricine. Pentru fiecare trader exista o strategie care poate sa tina cont de personalitatea lui si de modul in care ii place sa investeasca.
Care sunt cele mai populare tehnici de tranzactionare?
1. Scalping. Este o tehnica ce se bazeaza pe tranzactii de scurta durata, care au loc pentru o perioada de doar cateva minute. Un trader care apeleaza la scalping cauta sa atinga foarte rapid spread-ul si sa adune doar cateva puncte de profit inainte de a inchide. O astfel de strategie are nevoie de grafice cat mai clare, cum sunt cele oferite de Zenmate.
2. Day Trading. Este una dintre cele mai populare solutii de trading, bazata pe tranzactii care se inchid intotdeauna la sfarsitul zilei. Prin aceasta strategie traderul evita sa fie afectat de miscarile care au loc de-a lungul noptii.
3. Swing trading. Este o strategie asemanatoare scalpingului, insa ordinele sunt mentinute deschise pentru mai multe zile pana in momentul in care apare profitul.
4. Tranzactionare pozitionala. Este o strategie pe termen lung care este potrivita pentru cei care au foarte multa rabdare. Traderii care aleg tranzactionarea pozitionala incearca sa maximizeze profitul de pe urma miscarilor majore de pret si analizeaza tot ceea ce se intampla la sfarsitul zilei.
Cele 4 strategii sunt folosite, mai mult sau mai putin, de toti traderii. In general, o persoana care are ceva experienta in tranzactionare va face o analiza tehnica a pietei si isi va construi propria strategie. Cea mai de succes strategie nu este cea pe care o abordeaza toata lumea, ci aceea care este inteleasa si reuseste sa aduca rezultate.
Cum este mai bine? Sa se urmareasca trandul sau sa se mizeze impotriva trandului?
Se pare ca strategiile cele mai bune sunt cele contra trend, deoarece reusesc sa construiasca incredere si au un raport foarte mare de succes. Cu toate astea, aceste strategii sunt ceva mai riscante si nu sunt potrivite oricui.
Este de retinut faptul ca orice strategie este adoptata, un lucru trebuie sa ramana mereu constant: monitorizarea pietei. Daca aceasta monitorizare se transforma in practica, se pot preveni o multime de situatii neplacute si chiar se poate profita scaderile din piata.