.

Stop VOT in Republica Moldova! Iata primele rezultate

Distribuie prietenilor tai!

Astazi, vecinii de peste Prut si-au ales viitorul Parlament, Parlament ce urmeaza sa ii reprezinte pe cetatenii moldoveni pe o perioada de 4 ani. Dupa o zi intensa, cu zeci de contestatari si nenumarate apeluri facute de catre Blocul ACUM privind fraudarea alegerilor, datorita zecilor sau chiar sutelor de autocare ce au fost aduse din Transnistria pentru a vota la alegerile din Republica Moldova.

Prezenta la vot a fost una destul de scazuta, chiar cea mai scazuta prezenta la vot la alegerile parlamentare din Republica Moldova din ultimii 10 ani, la vot prezetandu-se putin sub 50% din totalul populatiei. La circa o ora dupa inchiderea urnelor de vot in Republica Moldova, au aparut si primele rezultate ale alegerilor.

Locul 1 este ocupat de partidul detinut de controversatul oligarh Vladimir Plahotniuc, om cu o mare influenta atat in Republica Moldova, cat si in Federatia Rusa. Partidul condus de acesta, Partidul Democrat din Moldova (PDM) ar fi castigat alegerile cu 31.3%, in timp ce presedinte partidului, Vladimir Plahotniuc ar fi castigat covarsitor in circumscriptia in care acesta a castigat, Nisporeni, acesta luand aproape 80% din voturi.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Pe locul 2 se situeaza partidul ce l-a trimis in functia de Presedinte pe Igor Dodon, respectiv Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), partid ce a reusit sa acumuleze 29.3% din voturi.

Pe locul 3 este Blocul ACUM, alcatuit din doua partide cu orientare pro-Europeana, respectiv Partidul Actiune si Solidaritate (PAS) condus de fosta candidata la presedintie, Maia Sansu, si PPDA, Partidul Platforma “Demnitate si Adevar” (PPDA), partid condus de catre Andrei Nastase, candidat si castigator al alegerilor pentru primaria Chisinau, insa aceste alegeri nu au fost recunoscute. Blocul ACUM a reusit sa acumuleze putin sub 20%, mai exact 19.8%.

Ultimul partid ce trece pragul pentru a intra in Parlamentul Republicii Moldova este Partidul Politic “SOR”, condus de cunoscutul Ilan Sor. Partidul acestuia a reusit sa stranga 10.2% din voturile valabil exprimate.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.