.

Stația Spațială Internațională își încheie misiunea în acest an

Distribuie prietenilor tai!

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) va fi retrasă din activitate de NASA la sfârşitul anului 2030, urmând să se prăbuşească pe Pământ, în mod controlat, în apele oceanului după ce va fi dezafectată, conform planurilor recent publicate, informează agenţia Xinhua.

În raportul său privind tranziţia ISS (ISS Transition Report), agenţia spaţială americană NASA a indicat că, după extinderea operaţiunilor ISS până la sfârşitul anului 2030, staţia se va scufunda în sudul Oceanului Pacific, în aşa-numitul ”Punct Nemo”.

Operatorii ISS vor ghida ISS, oferind impulsul final pentru a coborî staţia cât mai mult posibil şi pentru a asigura intrarea în siguranţă în atmosfera terestră, potrivit agenţiei spaţiale.

Potrivit NASA, platformele spaţiale operate de companii private vor înlocui ISS ca spaţiu destinat cooperării şi cercetării ştiinţifice.

”Staţia Spaţială Internaţională intră în al treilea deceniu şi cel mai productiv ca platformă ştiinţifică revoluţionară în microgravitaţie”, a declarat Robyn Gatens, directorul ISS la sediul NASA.

Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

”Sectorul privat este capabil din punct de vedere tehnic şi financiar să dezvolte şi să opereze destinaţii comerciale pe orbită terestră joasă, cu asistenţa NASA. Aşteptăm cu nerăbdare să împărtăşim lecţiile pe care le-am învăţat şi experienţa noastră operaţională cu sectorul privat pentru a-i ajuta să dezvolte în spaţiu destinaţii sigure, fiabile şi eficiente din punct de vedere al costurilor”, a declarat Phil McAlister, directorul departamentului pentru zboruri comerciale din cadrul NASA.

Anticipând momentul când ISS va fi dezafectată, NASA a anunţat la începutul lunii decembrie semnarea unor contracte cu trei companii americane, cărora le va acorda sprijin în scopul dezvoltării unor staţii spaţiale private, un pas înainte în comercializarea spaţiului cosmic. Cele trei companii sunt Blue Origin, Nanoracks şi Northrop Grumman, care vor primi 130, 160 şi respectiv 125,6 de milioane de dolari. Compania Axiom Space a obţinut încă de anul trecut un contract similar în valoare de 140 de milioane de dolari.

Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.