.

etoro

Start in campania electorala pentru Parlament

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A inceput campania electorala pentru alegerile parlamentare din acest an, care vor avea loc pe 6 decembrie. Va dura pana pe 5 decembrie, la ora 7 dimineata. Partidele si candidatii trebuie sa-si adapteze strategia de campanie la conditiile impuse de pandemia COVID-19.

Romanii din strainatate voteaza doua zile, pe 5 si 6 decembrie, pentru evitarea aglomeratiei la sectiile de vot, asa cum s-a intamplat in alti ani. Sunt 39.238 de romani din diaspora inregistrati la votul pentru parlamentare.

Opozitia a incercat sa obtina amanarea alegerilor, insa PNL si presedintele Klaus Iohannis au fost fermi. Democratia nu poate fi pusa intre paranteze din cauza pandemiei, declara recent Iohannis.

Campanie in conditii stricte

Partidele stiu deja cum sa procedeze, pentru ca si campania pentru locale s-a desfasurat tot sub semnul restrictiilor impuse de COVID. Astfel, pot participa la evenimente in spatiu inchis maximum 20 de persoane. In cazul evenimentelor in aer liber, numarul de participanti poate fi de cel mult 50.

Deplasarea pe strada nu se poate face in grupuri mai mari de 6 persoane, iar echipele care merg “door to door” (din usa in usa) nu pot fi mai mari de doua persoane. Absolut toti participantii la evenimente electorale trebuie sa poarte masca de protectie in mod corect, astfel incat sa le acopere gura si nasul. In locurile unde se organizeaza intruniri electorale trebuie sa fie asigurat dezinfectant, iar participantii sunt obligati sa-si igienizeze mainile. La intrare se face un triaj COVID, iar persoanele care prezinta semne vizibile de infectie respiratorie nu vor fi primite. De asemenea, participantii trebuie sa stea la distanta de cel putin un metru unii fata de ceilalti.

Daca un eveniment are loc in interior, durata trebuie sa fie de cel mult doua ore. Suprafetele trebuie dezinfectate periodic, iar salile in care au loc evenimentele de campanie trebuie aerisite bine atat inainte, cat si la final.

Manuela

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.