.

Starea de alerta, prelungita cu 30 de zile

Distribuie prietenilor tai!

Anuntul a fost facut de presedintele Klaus Iohannis, care a explicat ca numarul bolnavilor COVID nu doar ca nu scade, ci creste iarasi.

In ultimele 24 de ore (de marti ora 13.00 pana miercuri ora 13.00) s-au inregistrat 641 cazuri noi si 21 de decese.

Se prelungeste starea de alerta, dar nu se introduc noi restrictii

“In aceste conditii, in care nu doar ca nu scade numarul bolnavilor, ba creste iarasi, este evident ca starea de alerta va fi prelungita cu 30 de zile” – a declarat presedintele Iohannis, adaugand ca se vor pastra doar restrictiile care sunt acum in vigoare. “Nu se prevede acum introducerea de noi restrictii, cum, din pacate, avand aceasta evolutie, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxari” – a precizat Klaus Iohannis intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Apel la respectarea masurilor de protectie

In ultimele 24 de ore, peste 600 de persoane au fost depistate pozitive la COVID-19, iar 21 de oameni (15 barbati si 6 femei) au fost rapusi de virus. Judetul Suceava este in continuare pe primul loc, cu 4200 de infectati, in total, de la inceputul pandemiei, dar Bucurestiul vine puternic din spate. In capitala, numarul total a ajuns la 3985 de imbolnaviri. La Terapie Intensiva sunt 248 de pacienti, in crestere fata de zilele trecute.

Interesant:   Atacuri rusesti in Ucraina, langa granita cu Romania

Referindu-se la situatia COVID in ansamblu, in Romania, si la noile cazuri, presedintele a lansat un apel romanilor de a respecta masurile de protectie. ”Dragi romani, vreau sa va spun trei lucruri: protejati-va, protejati-va si protejati si pe altii. Purtatul mastii, pastrarea distantei sunt metode sigure pentru a opri raspandirea acestei epidemii. Respectati normele” – a spus Klaus Iohannis.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.