.

Sprijinul pentru Ucraina s-a ofilit, in contextul razboiului Israel-Hamas

Distribuie prietenilor tai!

Dupa barbaria comisa de Hamas in Israel si riposta israeliana dura, Ucraina pare sa alunece intr-un con de umbra. Administratia americana intoarce, usor, spatele Ucrainei – scrie publicatia germana Der Spiegel.

Este putin probabil ca europenii sa poata suplini locul gol pe care americanii, posibil, il vor lasa in privinta ajutorului dat Ucrainei.

Ucraina e intr-o situatie dificila pe front. Mult trambiata contraofensiva nu a dat niciun rezultat notabil. In afara catorva sate fara importanta, armata ucraineana nu a recucerit nimic, in pofida sumelor uriase pompate de occident si armamentului tot mai sofisticat livrat Kievului. Presedintele Volodimir Zelenski afirma ca numai prin infuzii masive repetate de bani si armament, armata ucraineana ii va putea alunga pe ocupantii rusi.  Dar acum atentia marilor cancelarii ale lumii e indreptata spre ce se intampla in zona Orientului  Mijlociu, acolo unde de o luna de zile Israelul duce un razboi necrutator impotriva teroristilor Hamas. Ofensiva a pornit dupa ce Hamas s-a infiltrat pe teritoriul israelian si a comis un macel fara precedent.

Interesant:   Companiile folosesc inteligenta artificiala pentru a-si monitoriza angajatii

Der Spiegel aminteste ca guvernul german este cel mai mare furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, dupa Statele Unite. Insa nici Germania nu va putea suplini lipsa americanilor, astfel incat sa asigure victoria Ucrainei.

Desi Uniunea Europeana a dat Ucrainei cea mai mare suma de bani – in jur de 77 miliarde de euro – cand e vorba de asistenta militara, americanii detin suprematia. Asadar, SUA sunt indispensabile in privinta ajutorului pentru Ucraina. Americanii au dat pana acum 42 de miliarde de dolari Ucrainei, ca ajutor militar, mai mult decat toate tarile Uniunii Europene la un loc.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.