.

„Sprijin pentru Romania” : guvernul a decis un pachet de masuri sociale si economice

Distribuie prietenilor tai!

 Coalitia de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de masuri sociale si economice. Acesta se intituleaza „Sprijin pentru România” si e in valoare de 1,1 miliarde euro.

Guvernul a prezentat lista cu pachetul de masuri, iar acestea sunt :

  1. amanarea pentru 9 luni a ratelor la banci pentru cetatenii si companiile care se confrunta cu dificultati financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioada.
  2. acordarea unui sfert din diferenta de salariu, in conformitate cu Legea salarizarii unitare, cuvenita categoriilor de salariati din sistemul public.
  3. acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toti pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Masurile vor fi aplicate la data de 1 iulie.

Totodata, Guvernul va lua masuri pentru consolidarea fiscala si respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

  • diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel putin 10 la suta, cu exceptia celor cu investitiile, salariile, pensiile, asistenta sociala;
  • suspendarea angajarilor la stat;
  • creşterea colectarii veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
  • accelerarea absorbtiei fondurilor europene din cadrul programelor operationale si al PNRR. In acest sens, coalitia va evalua lunar stadiul absorbtiei.
Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Reactia USR

Intr-o postare pe Facebook, liderul interimar al USR, Catalin Drula, califica lista de masuri a Guvernului drept „jenanta si decuplata de realitate”. USR considera ca prin aceste masuri deficitul bugetar nu se va reduce; dimpotriva, vor avea loc mai multe cresteri de cheltuieli. De asemenea, Drula a scris ca guvernul isi bate joc de PNRR si ca, per total, e vorba de promisiuni desarte. Cea mai sfidatoare dintre ele fiind promisiunea ca de la 1 iulie se opresc angajarile la stat. „Adica dupa frenezia angajarilor si sinecurilor din ultimele 8 luni, isi mai dau inca o luna sa mai bage cat mai pot” – a comentat liderul interimar USR.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.