.

Spre deosebire de Romania, americanii NU administreaza a treia doza de vaccin decat anumitor categorii

Distribuie prietenilor tai!

FDA, Agentia pentru Alimente si Medicamente din SUA, FDA, a autorizat administrarea celei de a treia doze de vaccin anti-COVID doar persoanelor de peste 65 de ani, bolnavilor cronici si anumitor categorii de personal. Este vorba exclusiv despre vaccinul Pfizer. Expertii SUA nu au hotarat daca si vaccinatii cu Moderna pot primi a treia doza.

Expertii FDA au anuntat ca asa-numitul booster, doza a treia de vaccin anti-COVID, va fi administrata doar anumitor categorii de populatie. Este vorba despre varstnicii de peste 65 de ani, persoanelor intre 18 si 64 de ani care prezinta riscul de a dezvolta forme grave de COVID (au diverse boli cronice) sau celor intre 18 si 64 de ani care, prin meseria lor, sunt mai expuse la boala.

Surprinzator, Romania a anuntat ca va fi vaccinata cu doza a treia toata populatia careia i s-a administrat schema completa cu cel putin sase luni in urma. Asadar, romanii ii contrazic pe cercetatorii americani in privinta necesitatii administrarii celei de a treia doze.

In cursul zilei de azi, expertii FDA vor specifica exact categoriile profesionale care ar urma sa primeasca boosterul. In plus, spre deosebire de Romania care a decis ca toata lumea, inclusiv cei care au facut Astra Zeneca, sa primeasca la doza a treia unul dintre vaccinurile cu ARN mesager (Pfizer si Moderna), americanii nu au luat nicio decizie in privinta vaccinatilor cu Moderna.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

De notat ca Agentia Europeana a Medicamentului inca nu a luat nicio decizie privind boosterul.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.