.

Specialistii UE: COVID s-ar putea transmite prin aerosoli

Distribuie prietenilor tai!

Centrul European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (ECDC) a avertizeaza ca noul virus poate fi transmis si prin aerosoli, nu doar prin picaturile eliberate prin tuse sau stranut.

ECDC este institutia UE specializata pe sectorul sanitar. Specialistii au anuntat ca examineaza riscur9le reprezentate de sistemele de ventilatie si alte instalatii la locul de munca.

Prinde tot mai mult contur ideea ca noul virus se raspandeste nu doar prin picaturi minuscule nazale sau de saliva, ci si prin aerosoli, deci prin respiratia unei persoane pozitive. Inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii recunoaste, chiar daca foarte tarziu, ca exista dovezi solide in acest sens. Asadar, bolnavii ar putea da boala mai departe inclusiv prin vorbit sau cantat, nu doar prin picaturile nazale sau de saliva. Este un risc in special pentru cei care stau in spatii inchise, nearisite corespunzator.

Andrea Ammon, sefa ECDC, declara ca inca nu se poate stabili proportia cazurilor de infectare prin aerosoli si cea a contagiunii prin picaturi, dar avertizeaza ca ambele modalitati sunt posibile. Multe dintre masurile de protectie aplicate pana acum se bazeaza pe prevenirea contactului cu stropi de saliva sau nazali. Pentru a preveni transmiterea prin aerosoli, va fi nevoie de o noua strategie antiepidemica la nivel european.

Interesant:   Cauzele comune ale entorselor și modul în care pot fi prevenite

Studiu german privind transmiterea prin aerosoli

Un grup de cercetatori germani a studiat problema transmiterii prin aerosoli, cu accent pe pericolele la care sunt expusi cantaretii la cor. In opinia lor, distanta dintre coristi ar trebui sa fie cam de doi metri si jumatate pentru evitarea infectarii. Iar in spatiile inchise, nici aceasta distanta nu garanteaza ca, daca in cor e vreun bolnav, nu imprastie boala.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.