.

Spania speră să deschidă o fabrică de producere a bateriilor electrice

Distribuie prietenilor tai!

Spania este optimistă că va fi găsit un proiect alternativ pentru salvarea a mii de locuri de muncă, ameninţate de decizia Nissan de a-şi închide până la finalul anului cele trei fabrici din zona Barcelonei.

O fabrică unde să fie produse baterii pentru vehiculele electrice este printre cele 17 proiecte propuse de 13 companii pentru facilităţile Nissan, a explicat Raul Blanco, fără a preciza cine este în spatele planului privind bateriile.

Cele mai multe propuneri sunt legate de mobilitatea electrică, au spus anterior oficialii spanioli.

Grupul suedez Volta Trucks, care produce vehicule electrice, este printre puţinii licitatori care şi-au făcut public interesul pentru fabricile Nissan, unde ar putea fi fabrica modelul Volta Zero.

Nissan lasă șomeri mii de oameni

Fabricile Nissan au aproximativ 3.000 de angajaţi în mod direct şi 20.000 în mod indirect, dacă se ţine seama de furnizori.

Cum închiderea unităţilor se apropie, ca parte a planului global de restructurare al producătorului auto nipon, sindicatele cer găsirea unor alternative şi solicită autorităţilor să-şi accelereze eforturile pentru rezolvarea problemei. În 13 mai ar putea avea loc un protest la Barcelona.

Interesant:   Prima dată la casa de amanet? Iată 5 întrebări pe care să le pui

“Suntem optimişti până în ultimul moment”, a răspuns Blanco când a fost întrebat dacă va apărea un proiect viabil pentru salvarea locurilor de muncă. “Muncim intens pentru rezolvarea problemei”, prioritatea o reprezintă garantarea numărului maxim de slujbe, a adăugat oficialul spaniol.

Totuşi, Blanco a apreciat că planificatul proiect al SEAT, subsidiara spaniolă a Volkswagen, şi a firmei de utilităţi Iberdrola, de a construi o fabrică unde să fie produse baterii pentru vehiculele electrice este probabil prea mare pentru a fi găzduit de principala fabrică a Nissan din Barcelona, de 500.000 metri pătraţi.

Guvernul de la Madrid sprijină planul unei astfel de fabrici pentru a reduce dependenţa de bateriile din China, şi speră să o construiască în parteneriat public-privat, folosind fondurile europene de redresare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.