.

etoro

Space X și NASA fac Istorie – lansarea primei navete particulare cu echipaj uman

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Capsula Crew Dragon a fost lansată sâmbătă spre Staţia Spaţială Internaţională de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, cu o rachetă Falcon 9, în prima misiune cu echipaj uman de pe pământ american şi cu tehnologie americană din ultimii aproape 10 ani şi totodată prima misiune privată cu echipaj uman. Lansarea a avut loc în pofida condiţiilor meteorologice incerte, care ameninţau să amâne misiunea pentru a doua oară. Astronauţii Doug Hurly şi Bob Behnken au ieşit pe orbită la bordul unei capsule Crew Dragon, împinsă de o rachetă Falcon 9, aparţinând companiei SpaceX. Prima treaptă a rachetei Falcon 9 s-a desprins de capsulă şi a aterizat cu bine pe o barjă automată aflată în oceanul Atlantic, în apropierea coastelor Floridei. Capsula Crew Dragon urmează să se întâlnească cu staţia orbitală în aproximativ 19 ore. Însuși președintele Donald Trump a făcut o vizită specială în Florida pentru a urmări această lansare istorică.

Astronauții Doug Hurley și Bob Behnken nu doar că sunt la bordul unei misiuni spațiale dar sunt și cei care inițiază un nou mod de afacere pentru NASA. Agenția spațială americană nu va mai fi proprietare vehiculelor pe care le va trimite în spațiu, cu le va închiria, așa cum a făcut acum cu racheta de la compania Space X. Se speră că și alte companii, în afară de cea a lui Elon Musk, vor veni pentru a extinde această piață. Deja, gigantul aerospațial Boeing a anunțat că are un contract de închiriere cu NASA.

Interesant:   Gorbaciov admite unele greșeli dar rămâne fidel Prestroikăi
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.