.

Sorin Oprescu, condamnat la 4 ani și 4 luni cu executare, deși cumulul de pedeapsă e de 5 ani și 4 luni

Distribuie prietenilor tai!

Eroare judecătorească în cazul condamnării fostului Primar General al Capitalei, Sorin Oprescu. O judecătoare de la Tribunalul Bucureşti a făcut o eroare materială în decizia de condamnare a fostului primar.

Sorin Oprescu a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni: 4 ani pentru luare de mită, 1 an pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi 3 ani pentru abuz în serviciu. Potrivit legii, la pedeapsa cea mai grea, cea de 4 ani, ar fi trebuit adăugată o treime din celelalte pedepse, adică în total un an și 4 luni, astfel încât sentința finală trebuia să fie de 5 ani și 4 luni de închisoare, nu de 4 ani și 4 luni așa cum scrie în decizia tribunalului.
“În baza art. 39 alin 1 lit. b Cod penal inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an şi 4 luni. În final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani şi 4 luni închisoare”, se arată în decizia greșită.
Potrivit reprezentanților Tribunalului București, marți se va reveni cu o îndreptare a greșelii.
Sorin Oprescu a fost trimis în judecată pe 20 noiembrie 2015, alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa – director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu – directorul Direcţiei economice din Primăria Generală, Florin Şupeală – director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Claudiu Bengalici – administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Stanca – fost şofer al lui Oprescu şi Ruxandra Avasiloae – director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti. DNA a stabilit că Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Interesant:   Informatii esentiale despre vot!
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.