.

Sonda trimisă de Israel pe Lună s-a prăbușit la aselenizare

Distribuie prietenilor tai!

Sonda spațială fără echipaj uman Beresheet, trimisă pe Lună de către compania non-profit israeliană SpaceIL, s-a prăbușit în timpul operațiunii de aselenizare, relatează presa internațională. Dacă aselenizarea reușea, Israelul ar fi devenit a 4-a națiune care a trimis o misiune spațială pe satelitul natural al Pământului, după Rusia, SUA și China. SpaceIL a confirmat că încercarea de ajungere în siguranță pe solul lunar a eșuat. Cauza eșecului ar fi o defecțiune la motorul principal al navetei. Misiunea spațială israeliană a debutat pe 22 februarie, a durat aproape 7 săptămâni, perioadă în care naveta a parcurs 6,5 milioane de kilometri, și a costat aproape 100 de milioane de dolari.

Sonda spațială urma să fotografieze locul aselenizării și să își facă un selfie. Principala sa misiune științifică era de a măsura câmpul magnetic al Lunii. Beresheet a fost cea mai mică sondă spațială construită vreodată în încercarea de a ajunge pe Lună, măsurând doar 1,5 metri înălțime, 2 metri lățime și cântărind 600 de kilograme. Aproape 75% din încărcătura sa o reprezenta combustibilul. La bordul navetei se afla un steag al Israelului, o capsulă a timpului cu sute de fișiere digitale despre misiune, și o Biblie.

Interesant:   5 sfaturi cum sa alegi un telefon mobil bun in 2024
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.