.

Solstițiul de vară, la Stonehenge

Distribuie prietenilor tai!

Peste 10.000 de oameni, printre care așa-ziși magi și druizi, au participat în această dimineață la ceremoniile organizate pentru a celebra solstiţiul de vară la Stonehenge, celebrul ansamblu megalitic din Marea Britanie inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Complexul din sudul Angliei este cunoscut pentru cele patru cercuri concentrice ale sale, realizate din blocuri de piatră vechi de 4.500 de ani.
Amatorii de senzații tari au pătruns în interiorul cercului principal de la Stonehenge înainte de răsăritul Soarelui în ziua solstiţiului de vară – cea mai lungă zi a anului în emisfera nordică -, care a devenit vizibil pe cer în Marea Britanie la ora locală 04:52.
“A fost o atmosferă minunată şi frumoasă, Soarele a strălucit, iar răsăritul a fost întâmpinat cu strigăte puternice de bucurie”, a declarat unul dintre organizatori, care se ocupă și de îngrijirea complexului megalitic.
Obiceiul de venerare de către druizi a forţelor naturale are la bază străvechi practici spirituale şi şamanice din Marea Britanie şi alte regiuni ale Europei, inspirate în special din tradiţiile celte.
Cercul principal de la Stonehenge, ce are un diametru de 30 de metri, a fost construit în scopuri ceremoniale religioase sau politice, susțin arheologii
Ciclurile agricole sezoniere i-ar fi inspirat pe oamenii din Neolitic să construiască acest monument impresionant, realizat din blocuri de piatră cu greutatea de 25 de tone, aliniate pentru a corespunde mişcării Soarelui pe bolta cerească.
Cercul de pietre de la Stonehenge este închis în mod obişnuit pentru vizitatori, în scopul protejării sitului, însă este deschis pentru public cu ocazia solstiţiilor de vară şi de iarnă şi a altor evenimente speciale.

Interesant:   Presupusa amanta a printului William rupe tacerea: "Complet neadevarat"
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.