Soc in Franta: peste 52.000 de noi cazuri COVID intr-o singura zi

Distribuie prietenilor tai!

Francezii au stabilit un nou record de imbolnaviri cu noul virus: autoritatile au anuntat ca s-au inregistrat 52.010 cazuri noi.

Tot in ultimele 24 de ore, s-au inregistrat 116 decese. Franta e prima tara europeana care a trecut pragul de un milion de infectari de la inceputul pandemiei. In acest moment, Franta e pe locul al 5-lea in lume, la numar de cazuri, dupa SUA, India, Brazilia si Rusia.

Rata de pozitivitate a testelor continua sa creasca. Daca la inceputul lunii septembrie, erau 4,5 la suta din teste pozitive, acum s-a ajuns la 17 procente.

Ca masura de combatere a celui de al doilea val al pandemiei, doua treimi din populatia Frantei se afla sub interdictii de circulatie pe timpul noptii.

Autoritatea sanitara din regiunea Paris a anuntat ca circulatia virusului e tot mai accelerata si ca situatia din spitale devine critica. Adunarea Nationala a Frantei a votat prelungirea starii de urgenta sanitara pana pe 16 februarie.

Interesant:   George Clooney s-a luat la harță cu guvernul de la Budapesta

Situatie disperata in Europa

Potrivit unui ziar german, cancelarul Angela Merkel ar fi transmis autoritatilor din landuri, intr-o video conferinta, sa se astepte la ce e mai rau in lunile urmatoare. Oficial, nu s-a publicat niciun detaliu legat de ce s-a discutat in timpul video conferintei, dar unele publicatii germane au aflat pe surse ca Merkel e deosebit de ingrijorata si ca a transmis landurilor ca urmeaza o perioada extrem de dificila. De altfel, si alti lideri europeni – presedintele Frantei, de exemplu – vorbesc despre pericolul urias pe care il reprezinta sezonul rece, cand COVID se va suprapune peste gripele de sezon.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.