.

Soarele isi intensifica activitatea. Iata efectele asupra aparaturii electronice

Distribuie prietenilor tai!

Dupa cativa ani de repaus, Soarele a reintrat intr-un ciclu de activitate, care ar putea provoca o serie de anomalii in functionarea aparaturii electronice.

Specialistii de la NASA anunta ca in urmatoara perioada, Soarele isi intensifica activitatea. “Agitatia” solara va dura cativa ani. Aceste manifestari apar cam o data la 11 ani.

In decembrie 2019, activitatea solara era la cel mai scazut nivel, iar apoi a inceput sa creasca, marcand debutul unui nou ciclu solar. Oamenii de stiinta tin sub observatie petele din soare pentru a vedea evolutia activitatii. Proeminentele inchise la culoare sunt asociate cu activitatea solara si sunt, de regula, la originea uriaselor explozii solare, care arunca in spatiu material solar, lumina, energie.

“Pe masura ce activitatea soarelui se intensifica si ne apropiem de nivelul maxim, vom asista la explozii de energie electromagnetica, degajate de soare. Acestea pot cauza oprirea telecomunicatiilor de inalta frecventa, care afecteaza comunicarea echipelor de la serviciile de urgenta sau comunicarea din transporturile aeriene” – a explicat Elsayed Talaat, director la Administratia Nationala Oceanica si Atmosferica din Statele Unite. In plus, satelitii spatiali pot fi deteriorati de exploziile de particule incarcate cu energie.

Interesant:   5 sfaturi cum sa alegi un telefon mobil bun in 2024

Specialistii spun ca pot sa apara perturbari in functionarea retelelor de electricitate, a sistemelor de navigatie si comunicatie, inclusv a panourilor fotovoltaice.

Apar un fel de mici scurtcircuite in partea ionizata a atmosferei, ionosfera, si acestea provoaca probleme in navigatia GPS.  Iar de GPS depinde mare parte din activitatea noastra zilnica, de la transport, pana la agricultura, foraje petroliere, operatiuni militare si cursele aeriene.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.