.

Slovacia scoate armata in lupta cu noul coronavirus

Distribuie prietenilor tai!

1500 de militari vor ajuta la oprirea raspandirii COVID. Numarul de noi cazuri creste rapid, desi Slovacia e in stare de urgenta de la 1 octombrie. Europa incearca din rasputeri sa evite o noua carantina generala.

Ministrul slovac al sanatatii, Marek Krajci, precizeaza ca militarii vor ajuta la testari, la anchete epidemiologice si la alte activitati de rutina din spitale. De asemenea, autoritatile nu exclud plasarea in carantina a unor regiuni intregi ale tarii, daca va fi nevoie.

Rusia a anuntat 12 mii de noi cazuri, un record de la inceputul pandemiei. Seful sectiei urgente de la un spital din Moscova declara ca e posibil ca pandemia sa mai dureze un an sau un an si jumatate. “Sper sa fie bine, dar trebuie sa ne pregatim pentru ce e mai rau. Sper sa se incheie in februarie, dar trebuie sa fim pregatiti pentru inca un an-un an si jumatate de pandemie” – e de parere Serghei Tsarenko, sef sectie urgente la un spital din Moscova.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Stare de urgenta la Madrid

Dupa nenumarate controverse, guvernul spaniol a anuntat starea de urgenta in capitala tarii, Madrid.  10 orase inclusiv capitala au fost din nou inchise. Asta dupa ce autoritatile locale din Madrid au incercat pana in ultima clipa sa convinga guvernul sa amane aceasta decizie. 7000 de agenti de la politia nationala si Garda Civila au fost mobilizati la intrarile si iesirile din orasele izolate.

Germania : noi restrictii

Cancelarul german Angela Merkel a avut o intalnire cu primarii din ccele mai mari orase ale tarii pentru a decide, in functie de zona si de numarul de imbolnaviri, ce noi restrictii pot fi impuse. Acestea vor fi aplicata daca se depaseste la nivel local pragul de 50 noi infectari la suta de mii de locuitori, in decurs de o saptamana. Primarul Berlinului atrage atentia ca trebuie luate masuri urgente, astfel incat situatia sa nu scape de sub control si sa fie nevoie de masuri mult mai drastice.

Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.