.

Skittles, gustoasele bombonele, ar putea fi periculoase?

Distribuie prietenilor tai!

Compania Mars Inc a fost data in judecata de un consumator care sustine ca micile bomboane Skittles ar trebui interzise intrucat contin o toxina. Acum sase ani, compania se angajase sa renunte la acest ingredient.

In actiunea inaintata la un tribunal din California, Jenile Thames acuza Mars ca ii pune in pericol pe cei care consuma Skittles  folosind o doza mare de dioxid de titan, TiO2, ca aditiv alimentar.

Potrivit plangerii, Uniunea Europeana a interzis dioxidul de titan, incepand cu luna august, dupa ce agentia pentru sanatate alimentara a stabilit ca acest aditiv este periculos. Se crede ca antreneaza fenomene de genotoxicitate, adica schimbarea ADN-ului.

“Consumatorul se asteapta ca Skittles sa fie un aliment sigur. Dar aceste produse nu sunt sigure” – se arata in actiunea depusa in instanta. Reclamanta cere despagubiri pentru frauda si pentru incalcarea legii privind protectia consumatorului.

Dioxidul de titan e folosit in vopseluri, adezivi, materiale plastice si poate perturba ADN-ul, creierul si alte organe, precum ficatul si rinichii. Substanta trece de membrana biologica, circula prin corp si patrunde in celule.

Interesant:   Cum să ai grijă de protezele tale dentare: sfaturi și trucuri

De asemenea, Mars e acuzata ca nu ofera informatii complete pe ambalaj. Desi continutul de dioxid de titan este mentionat pe punga, niciunul dintre consumatorii intervievati de presa americana nu era la curent cu aceasta mentiune, din cauza ca e scris mic,cu rosu, pe fond rosu, tocmai ca sa nu se poata citi.

Reactia companiei Mars

Purtatorul de cuvant al Mars Inc a facut o declaratie foarte scurta, in replica la actiunea deschisa impotriva companiei: “Nu comentam cazurile aflate in instanta, dar va pot spune doar ca noi folosim dioxidul de titan conform regulamentelor emise de Administratia Federala pentru Siguranta Medicamentelor si Alimentelor.”

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.