.

Sindicalistul de la metrou, Ion Rădoi, a fost trimis in judecata

Distribuie prietenilor tai!

 

Presedinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou, a fost trimis in judecată de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de folosirea influentei si de santaj – anunta Directia Nationala Anticoruptie, DNA.

Procurorii din DNA, din cadrul Serviciului de investigare a infractiunilor asimilate coruptiei au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului Radoi Ion, la data faptei si in prezent presedinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (U.S.L.M.) si administrator in fapt al SC Sindomet Servcom SRL (societate deținuta de U.S.L.M.). Potrivit DNA, e vorba de infractiuni de folosire a influenței sau autoritatii de catre o persoana ce deține o functie de conducere intr-un sindicat, avand ca scop obtinerea de foloase necuvenite (7 acte materiale) si șantaj.

De asemenea, persoană fizică, Ion Radoi, administrator al unor societati comerciale, e acuzat de complicitate la infractiunea de folosire a influentei sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, având ca scop obținerea de foloase necuvenite (3 acte materiale).

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Spatiile comerciale de la metrou, marea afacere a lui Radoi

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, faptul ca prezenta cauza a avut ca obiect investigarea modului in care inculpatul Rădoi Ion si-ar fi folosit influenta si autoritatea de lider sindical pentru a obtine foloase necuvenite  din exploatarea si administrarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou și din caile de acces catre metrou, în perioada septembrie 2017 – iulie 2021.

Influenta si autoritatea in calitate de lider sindical ar fi fost folosite  in raport cu responsabili decizionali din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si conducerea SC Metrorex SA pentru atingerea unor scopuri personale sau pentru interese de grup,  fara legătura cu  dialogul social, ori protejarea drepturilor salariatilor.

Concret, pentru a-i determina pe reprezentanții decizionali din ministere sa ajunga la o solutie favorabila intereselor sale, inculpatul ar fi recurs la mijloace nelegale, cum ar fi constrangeri prin amenintari cu dezvaluirea unor fapte compromitatoare, neadevarate, exercitarea de presiuni sociale asupra ministrilor prin folosirea si angrenarea angajatilor in greve si proteste nelegale.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.