.

Sezonul de schi, afectat de lipsa zăpezii

Distribuie prietenilor tai!

Temperaturile extrem de blânde de la începutul anului în Europa au forţat staţiunile montane din Franţa, Italia, Elveţia şi Austria să îşi închidă o parte sau toate pârtiile de schi din lipsa zăpezii, transmite AFP.

În Austria, zeci de staţiuni de schi au tras cortina în timp ce altele au fost nevoite să îşi reducă activitatea. Pentru moment, situaţia rezervărilor rezistă cu bine în contextul crizei, potrivit preşedintelui asociaţiei hoteliere Walter Veit, care reprezintă în principal hotelurile din segmentul de top. Cu toate acestea, sursa citată atrage atenţia asupra unui posibil recul în luna ianuarie. Este de remarcat de asemenea o scădere a numărului schiorilor care vin la schi pentru o singură zi, descurajaţi de lipsa zăpezii.

În Franţa, potrivit asociaţiei Domaines skiables de France (DSF), organismul care reprezintă firmele care exploatează aproximativ 250 de staţiuni de schi, mai puţin de jumătate din pârtii erau deschise săptămâna trecută. Condiţiile meteo au impus anularea anumitor competiţii, precum cea de a patra etapă a cursei auto E-Trophée Andros, care trebuia să se desfăşoare la Tignes (Savoia) în perioada 13-14 ianuarie. De asemenea, cea de 39-a ediţie a cursei de sănii trase de câini numită Retordica care urma să aibă loc în weekend a fost anulată, în timp ce Cupa Mondiala Telemark este posibil să fie amânată pentru februarie.

În Elveţia, aproape jumătate din cele 240 de domenii schiabile au fost obligate să îşi oprească sau să îşi reduc activitatea. Dacă staţiunile aflate la altitudini de peste 2.000 de metri profită de frigul de la începutul sezonului, staţiunile aflate la o altitudine mai mică au de suferit, cu o scădere de 10% a trecerilor prin instalaţiile de transport pe cablu în perioada cuprins între sfârşitul lunii noiembrie şi sfârşitul lunii decembrie.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.