.

Șeful Secției anti-drog s-a pensionat după de SAGA

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, un decret privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a procurorului Bogdan – Felician Voicu, şeful Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT.

Mai multe publicaţii au susţinut că Bogdan – Felician Voicu a fost revocat din funcţie de şeful statului ca urmare a faptului că doi tineri au murit după ce au consumat droguri la Saga Festival din Bucureşti, însă DIICOT a transmis luni un comunicat de presă în care precizează că procurorul solicitase şi obţinuse, încă din luna mai, aprobare pentru pensionare din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, conform DIICOT, Bogdan – Felician Voicu, procurorul şef al Secţiei de combatere a traficului de droguri, a formulat pe 17 mai o cerere de eliberare din funcţie, prin pensionare, în baza dispoziţiilor art.82 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Ulterior, la data de 24 mai, Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 10 iunie 2022, a lui Bogdan – Felician Voicu, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul acestei structuri specializate.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea procurorului din funcţie, începând cu data de 10 iunie 2022, aşa cum solicitase magistratul.

Doi tineri au murit şi mai mulţi au fost transportaţi la spital în urma consumului de droguri la festivalul Saga, care s-a desfăşurat în weekend la Arena Naţională din Capitală.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.