.

Șefa guvernului din Lituania, voluntară într-o grupare paramilitară

Distribuie prietenilor tai!

Şefa guvernului din Lituania, Ingrida Simonyte, a devenit vineri membră a Uniunii Puşcaşilor, o forţă paramilitară de voluntari care susţine poliţia şi armata şi care a fost asaltată de aplicaţii de la invadarea Ucrainei de către Rusia, relatează Reuters.

De la debutul conflictului au fost primite peste 2.000 de aplicaţii, numărul total al membrilor ridicându-se la 12.000, dintre care o treime femei, a precizat asociaţia.

Membrii acesteia primesc un nivel – limitat – de pregătire militară şi asistă pe bază de voluntariat poliţia sau armata, în funcţie de necesităţi, în anumite activităţi.

Simonyte (47 de ani) a fost una din cele câteva sute de persoane care au depus jurământul de intrare în Uniune, vineri, în faţa parlamentului, chiar la împlinirea a 32 de ani de când Lituania a devenit prima republică sovietică ce şi-a declarat independenţa de Uniunea Sovietică.

“Văd că mulţi oameni se simt neliniştiţi în aceste momente”, a remarcat ea. “Voluntariatul, de exemplu, în cadrul Uniunii Puşcaşilor, este una din activităţile bune la care se poate recurge”, a spus şefa guvernului lituanian.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Statele baltice Lituania, Letonia şi Estonia, foste republici sovietice acum membre ale NATO şi UE, au beneficiat de desfăşurări de trupe ale partenerilor lor occidentali menite să le apere, precum şi să apere frontiera de est a NATO în faţa oricăror ameninţări din partea Rusiei şi a aliatei sale Belarus, menţionează Reuters.

Dublarea finanţării pentru arme destinate Ucrainei, ameninţări cu noi sancţiuni ‘masive’ contra Moscovei – liderii europeni reuniţi la Versailles şi-au sporit presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să renunţe la agresiunea militară contra Ucrainei, notează AFP.

”Dacă lucrurile vor continua pe plan militar, dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin intensifică bombardamentele, asediază Kievul, dacă scenele de război se intensifică, ştim că trebuie să luăm sancţiuni masive suplimentare”, a spus preşedintele francez Emmanuel Macron în faţa presei, la finalul reuniunii de două zile cu liderii celorlalte state membre. Franţa asigură în acest semestru preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.