.

Se prelungeste starea de alerta

Distribuie prietenilor tai!

In conditiile unui numar alarmant de noi imbolnaviri COVID si decese avand legatura cu coronavirusul, guvernul a decis prelungirea starii de alerta cu inca o luna.

Astfel, guvernul propune prelungirea starii de alerta pe tot teritoriul Romaniei pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu 16 august, 2020. Autoritatile explica decizia prin faptul ca apar zilnic noi cazuri de persoane infectate si astfel se mentine o presiune constanta asupra capacitatii de gestionare a unitatilor administrativ-teritoriale si a sistemului sanitar.

Programul teraselor se prelungeste cu o ora

Documentul prezentat de guvern precizeaza ca terasele se vor inchide la miezul noptii. Pana acum programul era pana la orele 23. “Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfasoara activitati in spatii special destinate, dispuse in exteriorul cladirilor unde se desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile si alte asemenea, de la nivelul judetelor Arges, Brasov, Constanta, Dambovita, Ilfov, Prahova, Galati si Municipiul Bucuresti, nu poate incepe inainte de orele 06.00 si nu poate depasi orele 24.00, ultima comanda putand fi preluata cel tarziu la orele 23.00” – se arata in documentul emis de guvern.

Interesant:   Referendum pentru trotinetele electrice

Limitarea numaruLui de clienti si a interactiunii fizice

In intervalul 06.00-24.00 operatorii economici au obligatia sa ia masuri pentru limitarea numarului de clienti la numarul locurilor de pe scaune, precum si a oricaror activitati care presupun interactiunea fizica intre clienti, inclusiv dansul.

Bilantul ultimelor 24 de ore

Potrivit raportarii Grupului de Comunicare Strategica, in ultimele 24 de ore (pana vineri la pranz) numarul cazurilor noi de infectie COVID 19 a fost de 1454. Tot in ultimele 24 de ore, au murit 53 de pacienti.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.