.

Se prelungeste cu 60 de zile plafonarea adaosurilor comerciale la alimente de baza

Distribuie prietenilor tai!

Initial, termenul in discutie era de 90 de zile, insa, potrivit unei postari pe Facebook a prim-ministrului Marcel Ciolacu, prelungirea ordonantei e pentru 60 de zile.

„Am decis sa prelungesc cu 60 de zile ordonanta privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de baza. Romanii trebuie sa aiba parte in continuare de o stabilitate a preturilor la alimente, dupa nebunia cresterilor speculative din trecut. Constat ca si cei care in trecut au criticat aceasta masura, recunosc acum ca, in lipsa ei, preturile ar fi crescut cu pana la 20%. Este clar ca plafonarea a temperat cresterile speculative de preturi, a ajutat la scaderea inflatiei si la mentinerea puterii de cumparare a populatiei,” a scris Ciolacu pe Facebook.

Conform datelor INS, preturile din luna decembrie 2023 au fost cu 5.8 la suta mai mari fata de cele din decembrie 2022, în timp ce în luna iunie 2023 (înainte de introducerea plafonarii) diferenta față de aceeasi lună din anul precedent era de aproape 18 procente.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

De asemenea, Ciolacu promite ca, in paralel, va continua dialogul cu marile lanțuri de magazine, pentru a construi impreuna un mecanism pe termen lung bazat pe un parteneriat stat-mediu de afaceri, prin care preturile să fie ținute sub control. „Am o singura  condiție: ca producătorii și procesatorii români sa aiba parte de un tratament corect!” – afirma Ciolacu.

Potrivit unor surse politice, vor fi scoase din lista produsele de Craciun (margarina, carne tocata si altele) si va fi introdusa carnea de miel si, poate, si alte produse specifice sarbatorilor Pascale.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.