.

Se anunta un nou mare protest in Capitala, duminica!

Distribuie prietenilor tai!

Dupa ce weekend-ul trecut in jur de 10.000 de persoane au protestat in fata Guvernului dupa ce Executivul a adoptat Ordonanta 7, OUG ce modifica aproape in totalitate Legile Justitiei, iar numeroase parchete si tribunale au anuntat intreruperea activitatii pana ce Ordonanta va fi abrogata, iata ca duminica se pregateste un nou mare protest in Capitala, protest anuntat si organizat de catre Coruptia Ucide, Geeks for Democracy, Initiativa Romania si Rezistenta.

Pana la acest moment, la protestul de duminica intitulat “Mars la Ministerul Justitiei. Retrageti Ordonanta!” si-au anuntat prezenta in jur de 1.000 de persoane, iar alte peste 3.500 s-au aratat interesate. De altfel, protestul urmeaza a fi putin “diferit” fata de cel de saptamana trecuta. Mai exact, protestatarii urmeaza a se intalni la ora 18 in Piata Victoriei, urmand ca la ora 19 sa se plece intr-un mars spre Ministerul Justitei, pentru a-i cere lui Tudorel Toader abrogarea Ordonantei de Urgenta nr. 7.

In descrierea evenimentului, organizatorii au anuntat ca vor continua protestele pana ce Ordonanta va fi abrogata, totodata acestia si-au manifestat solidaritatea fata de magistratii ce au protestat si vor continua sa protesteze pe treptele tribunalelor si parchetelor din toata tara, pana ce Tudorel Toader va lua masuri vizibile in ceea ce priveste aceasta Ordonanta.

In aceasta saptamana, prim-ministrul Viorica Dancila si Tudorel Toader au avut intalniri cu reprezentantii unor magistrati, la sfarsitul intalnirii, Tudorel Toader anuntand modificarea Ordonantei, abrogand un singur articol din aceasta, restul Ordonantei ramanand in mare parte la fel. Imediat dupa declaratiie Ministrului Justitiei, mai mult asociatii de magistrati au anuntat ca nu sunt de acord cu masura luata de Tudorel Toader, in consecinta, vor continua protestele.

Reamintim ca OUG 7 a fost adoptat in urma cu doua saptamani, proiectul fiind trimis la CSM cu o seara inainte de adoptare, astfel, Consiliul nu a apucat sa dea un aviz, fie el si consultativ, vizavi de Ordonanta.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.