.

Scurgerile din gazoductele Nord Stream 1 si 2 sunt acte deliberate, nu un accident, afirma guvernul danez

Distribuie prietenilor tai!

Premierul Mette Frederiksen a declarat ca scurgerile masive din cele doua gazoducte, aproape de o insula daneza din Marea Baltica, sunt acte deliberate, si nu un accident. Presa vorbeste de un act de sabotaj din partea Rusiei.

Danamerca estimeaza ca scurgerile de la conductele, neoperationale dar umplute cu gaz vor dura cel putin o saptamana, pana ce se epuizeaza metanul care se scurge din conductele subacvatice.

Aceste scurgeri inexplicabile au fost detectate de autoritatile daneze si suedeze la gazoductele Nord Stream 1, oprit de la inceputul lunii septembrie, si la Nord Stream 2, care nu e functional, pentru ca autoritatile germane nu au dat unda verde, din cauza invaziei ruse in Ucraina.

Chiar daca cele doua conducte erau oprite, erau pline cu gaz, ceea ce explica scurgerile.

Explozii subacvatice inainte de detectarea scurgerilor

Institutul suedez pentru seismologie a anuntat ca explozii subacvatice au fost inregistrate inainte de inceperea scurgerilor din gazoducte, cel mai probabil din cauza unor detonari. “Fara indoiala ca au avut loc explozii” – a declarat seful Centrul National de Seismologie din Suedia.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

O primă emisie masiva de energie, de magnitudine de 1,9, a fost inregistrata in noaptea de duminica spre luni, la sud est de insula Bornholm, apoi inca una, magnitudine de 2,3, luni seara, la nord de aceeasi insula.

Pierdere de presiune luni dupa-amiaza

Operatorii Nord Stream 2 au avertizat ca exista o scadere a presiunii. Imediat, autoritatile daneze au anuntat navele din zona sa evite sa se apropie de insula Bornholm.

Compania care opereaza Nord Stream 1 a anuntat, de asemenea, ca liniile subacvatice au fost avariate, simultan. Comandamentul militar al Danemarcei a prezentat imagini cu apa involburata si pline de bule, in apropierea insulei din Baltica (foto).

In total, sunt trei mari scurgeri de gaze vizibile la suprafata apei, provocand clocote cu diametre intre 200 de metri si un kilometru.

Nord Stream 1 si 2 leaga Rusia de Germania prin Marea Baltica.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.