.

Scumpirea benzinei si a motorinei va duce la cresteri de preturi

Distribuie prietenilor tai!

Benzina si motorina s-au scumpit la pompa, ca urmare a cresterii accizelor. Ca efect, preturile marfurilor si serviciilor vor creste. Chiar daca nu imediat.

De la 1 ianuarie, litrul de benzina la pompa e mai scump cu 6 bani, ca urmare a majoriarilor de accize operate conform Codului Fiscal. Astfel, benzina fara plumb are o valoare de 1.827,13 lei pe mia de litri, in creştere de la 1.773,46 pe mia de litri, potrivit Ministerului Finantelor. Pentru motorina, acciza creste la 1.674,55/mia de litri, de la 1.625,37 lei pe mia de litri. In medie, la benzinarii cresterea preturilor e de 6 bani, astfel ca un plin la masina ne costa acum cu pana la 6 lei mai mult decat anul trecut.

E doar inceputul. Analistii economici cred, in marea lor majoritate, ca aceste cresteri se vor reflecta in pretul tuturor produselor si ca urmeaza scumpiri in lant. Nu imediat, dar incet-incet ele se vor regasi in pretul bunurilor si serviciilor pe care le cumparam cu totii, pentru ca pretul de la raft include transportul, iar daca transportul e mai scump, si pretul se va mari. Estimarile arata ca, in cel mai fericit caz, scumpirile vor fi cu 7-8 procente, dar e posibil sa mearga si spre 10 la suta.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

De asemenea, au crescut accizele la alcool si tigari. De la 1 aprilie – si nu e pacaleala – se scumpesc, din nou tigarile.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.