.

Școala începe cu prezență fizică pentru 99,7% dintre elevi

Distribuie prietenilor tai!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari pot începe şcoala cu prezenţă fizică şi a subliniat importanţa vaccinării anti-COVID-19.

“Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii, dar în acelaşi timp trebuie să dovedim responsabilitate şi determinare pentru a asigura în şcoli acea protecţie sanitară care să ne poată permite să ţinem şcolile deschise o perioadă cât mai lungă, în aşa fel încât să nu mai avem acele pierderi pe care le-am înregistrat pe parcursul perioadei de criză sanitară”, a spus ministrul Educaţiei la ceremonia de deschidere a noului an şcolar de la Liceul Tehnologic “Carol I” din comuna Valea Doftanei.

El a precizat că personalul din învăţământ este vaccinat în proporţie de 61%, iar elevii – în proporţie de peste 15%.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Sorin Cîmpeanu a amintit şi că marţi va demara concursul pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli.

“Am asumat că acest concurs va fi derulat strict pe criterii de competenţă, în aşa fel încât, la finalul lunii decembrie, să putem avea numirea celor mai profesionişti directori în şcolile româneşti, care să înceapă în data de 10 ianuarie, odată cu semestrul II, un nou mandat în interesul şcolii româneşti”, a mai spus ministrul Educaţiei.

El a arătat că Liceul Tehnologic “Carol I” din comuna Valea Doftanei este un exemplu din mai multe perspective considerate obiective strategice în proiectul “România Educată”.

Ministrul Educaţiei a anunţat sunt în evaluare ofertele care privesc încheierea unui contract pentru o nouă grădiniţă în Valea Doftanei.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.