.

Schimbarile climatice si Africa, prioritatile noii Comisii Europene

Distribuie prietenilor tai!

Ursula von der Leyen a preluat oficial postul de presedinte al Comisiei Europene, in cadrul unei ceremonii la care au participat si alti noi lideri ai institutiilor europene.

Festivitatea a avut loc, simbolic, la Casa Istoriei Europene din Bruxelles.  “Este un loc bun pentru a relansa santierele europene. Faptul ca patru institutii se afla impreuna aici simbolizeaza acest nou inceput” – a declarat David Sassoli, presedintele Parlamentului European. La ceremonie au participat si noul presedinte al Consiliului European, belgianul Charles Michel, si  noua presedinta a Bancii Centrale Europene, frantuzoaica Christine Lagarde.

Primele vizite ale Ursulei von der Leyen: Madrid si Africa

Prima deplasare in strainatate, ca sef al Comisiei Europene, va fi la Madrid, unde are loc o reuniune ONU despre schimbarile climatice. Apoi, Ursula von der Leyen merge in Etiopia, in Africa. De altfel, schimbarile climatice si continentul african, sunt prioritatile noii Comisii.   Pe 11 decembrie, von der Leyen prezinta in Parlamentul European un plan de masuri pentru combaterea schimbarilor climatice, o tema la moda. “Europa este o comoara pe care am mostenit-o. E de datoria noastra sa pastram aceasta comoara” – a declarat von der Leyen, la Casa Istoriei Europene.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Comisia a fost intarziata cu o luna

Noul executiv comunitar ar fi trebuit sa isi inceapa activitatea la 1 noiembrie, dar pentru ca o serie de comisari au fost respinsi termenul a fost prelungit pana la 1 dec. Romania a fost una din cauzele intarzierii. Rovana Plumb, de la PSD, nu a primit avizul Comisiei JURI, din Parlamentul European, avand probleme de integritate. A fost un blocaj prelungit, cu guvernul Dancila care insista cu nume controversate, Dan Nica, de exemplu. Desi tardiv, problema s-a rezolvat prin venirea la putere a guvernului PNL, care a trimis-o comisar la Bruxelles pe Adina Valean, sotia lui Crin Antonescu. Europarlamentar cu state vechi, dar fara o activitate impresionanta, Valean a preluat portofoliul transporturi.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.