.

Scene ca-n filme la consulatul Chinei din orasul american Houston

Distribuie prietenilor tai!

Un grup de barbati ce pareau a fi oficiali americani au fost vazuti fortand o usa din spate de la consulatul chinez din Houston, la scurt timp dupa ce a intrat in vigoare termenul de inchidere a misiunii.

Administratia americana a dat chinezilor termen ca pana pe 24 iulie, la ora 24, sa inchida consulatul din Houston, considerat un adevarat cartier general al spionajului chinez in SUA. Se pare ca un grup de diplomati chinezi s-ar fi baricadat in cladire, iar in momentul in care a expirat termenul de evacuare, oficiali de la serviciile americane speciale ar fi intrat in sediu.

„Statele Unite nu vor permite Republicii Populare Chineze sa incalce suveranitatea noastra si sa intimideze cetateni, asa cum nu au tolerat nici practicile comerciale incorecte, furtul de locuri de munca si alte practici incalificabil de grave” – a precizat Departamentul de Stat al SUA, cand a anuntat ca oamenii Beijingului au la dispozitie 48 de ore sa paraseasca sediul consulatului din Houston. De aici, Beijingul conducea ample operatiuni de spionaj si dezinformare, scrie presa americana. Ani la rand, administratiile care s-au perindat la Casa Alba au stiut de la FBI ca la Houston e o mare problema, dar nu au luat niciun fel de masuri. 

Interesant:   Ecouri in presa straina despre cea mai mare baza NATO, gazduita de Romania

„Consulatul chinez din Houston nu e o reprezentanta diplomatica. E punctul central al retelei de spionaj a Partidului Comunist Chinez, de unde se derulau operatiuni de spionaj si influenta” – a declarat Marc Rubio, senator Republican.

De cand s-a anuntat inchiderea consulatului, angajatii au ars nenumarate documente.

Chinezii deruleaza operatiuni de spionaj, furt intelectual si infiltrare in toate domeniile vietii americane pe tot teritoriul SUA, dar ce se intampla la Houston a depasit orice limita, spun surse din serviciile secrete americane. De altfel, directorul FBI, Chris Wray, declara recent ca oamenii regimului sunt infiltrati peste tot in Statele Unite, in companii din Top100, pana la firme start-up, in toate domeniile: agricultura, hi-tech, aviatie, sanatate. In plus, controleaza multe cercuri stiintifice si academice din SUA.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.