.

Scenariul rosu aduce o multime de restrictii pentru Bucuresti

Distribuie prietenilor tai!

Capitala a intrat in scenariul rosu, dupa ce rata de infectare COVID a ajuns la 3,77 la mia de locuitori.  De la miezul noptii se aplica si o serie de restrictii.

CERTIFICATUL COVID DEVINE OBLIGATORIU

De astazi, pentru a intra la evenimente, la restaurante ori spectacole e nevoie de certificatul verde, care atesta vaccinarea, test PCR negativ sau test antigen negativ ori trecerea prin boala. In cazul copiilor, certificatul verde e obligatoriu incepand cu varsta de 12 ani. Guvernul a modificat decizia ridicand varsta, care initial era de 6 ani.

In conditiile ratei ridicate de infectare, specialistii recomanda purtarea mastii de protectie si in exterior. Masca e obligatorie pe o raza de 50 de metri in jurul unitatilor de invatamant, pentru persoanele care stationeaza in acest perimetru.

Masurile anti-COVID valabile pentru scenariul rosu raman in vigoare 14 zile, dupa care situatia va fi reanalizata.

Cele mai importante restrictii

* in spatiile inchise sau deschise, competitiile sportive se pot desfasura cu participarea spectatorilor pana la 30 la suta din capacitatea maxima a spatiului, cu asigurarea unei distante de minimum un metru intre persoane si cu purtarea mastii;

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

*  in cinematografe, institutii de spectacole si la concerte e permisa participarea publicului pana la jumatate din capacitatea maxima a spatiului si cu purtarea mastii de protectie;

* organizarea de evenimente private (nunti, botezuri etc.) cu un numar de participanti de maximum 200 de persoane in interior si cu asigurarea unei suprafete de minimum 2 metri patrati pentru fiecare persoana.

Avertisment dur: s-ar putea ajunge la 15 mii de cazuri COVID pe zi

Mai multi medici afirma ca e foarte probabil ca intr-o saptamana Romania sa ajunga la 10-15 mii de cazuri pe zi. La un numar de 10 mii de infectari zilnice sistemul medical e in pragul colapsului.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.