.

Scandalul petrecerilor din carantina: lui Boris Johnson i se cere demisia

Distribuie prietenilor tai!

Scena politica britanica e zguduita de unul dintre cele mai mari scandaluri ale ultimilor ani; presa a dezvaluit ca, in plina carantina, cand oamenii erau tinuti inchisi in casa, membrii guvernului si chiar premierul Boris Johnson organizau petreceri fara sa se teama de COVID.

Dupa ce saptamani la rand a negat ca ar fi stiut de aceste petreceri si a pretins ca nu a luat parte la ele, acum Boris Johnson si-a cerut scuze. “Stiu ca oamenii sunt foarte suparati pe mine si pe guvernul meu cand afla ca in Downing Street, resedinta premierului, regulile pandemiei au fost incalcate chiar de catre cei care au facut aceste reguli. Imi cer scuze din adancul sufletului” – a declarat Boris Johnson in Camera Comunelor.

Petrecerea a avut loc pe 20 mai, 2020, in plin lockdown, cand britanicii erau siliti sa stea inchisi in casa, sa nu se vada cu familia si nu-si puteau vizita la spital apropiatii bolnavi de COVID. Mii de oameni au murit singuri pe patul de spital. Cocktailul a avut loc in gradina din Downing Street 10, iar Boris Johnson a fost impreuna cu sotia lui, Carrie. La cocktail au mai fost numerosi ministri, consilieri, functionari din guvern. Invitatia a fost facuta de seful de cabinet al lui Boris Johnson. E-mailul cu invitatia continea si mentiunea “fiecare vine cu bautura de acasa.”

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Opozitia ii cere demisia lui Boris Johnson, dar si figuri importante din propriul partid. Este pentru prima oara cand Boris Johnson recunoaste ca a luat parte la cocktailul din 20 mai 2020. El spune ca regreta ceea ce a facut si pretinde ca a crezut ca e o reuniune de lucru. Cand a spus acest lucru in Camera Comunelor, deputatii l-au huiduit si au izbucnit in hohote de ras.

“Am mers in gradina putin dupa ora 6 pe 20 mai, 2020, pentru a multumi staff-ului. Dupa 25 de minute, m-am intors in birou sa-mi continui treaba. Ar fi trebuit sa-i trimit pe toti la ei in birou” – spune premierul britanic.

Nu e primul scandal de acest gen, dar e prima data cand Boris Johnson e incriminat direct. Presa a mai relatat despre alte petreceri date de consilieri si membri ai cabinetelor ministrilor in plina pandemie, in tot anul 2020, cand britanicii suportau restrictii severe din cauza COVID.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.