.

Scandalul COVID si painea neambalata

Distribuie prietenilor tai!

“Asociatia Pretuieste Calitatea” critica autoritatile pentru ca nu au luat nicio masura privind painea neambalata, pe care coronavirusul poate rezista ore bune.

Un spot publicitar atrage atentia ca peste 500 de oameni se pot imbolnavi zilnic de COVID-19 de la painea neambalata. Asociatia Pretuieste Calitatea precizeaza ca studiul care sustine aceasta idee a fost realizat catre Universitatea Bucuresti, Institutul Politehnic Bucuresti, precum si de catre alte organizatii internationale. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) nu este de acord cu acest spot si arata ca, din datele stiintifice disponibile pana in prezent, nu s-a demonstrat infectarea oamenilor cu Sars-Cov-2 prin consumul de alimente de origine animala sau non-animala. Asociatia Pretuieste Calitatea afirma, la randul sau, ca autoritatile nu au luat nicio masura, desi studiul asupra pericolului infectarii cu COVID-19 de pe paine e disponibil de ceva vreme. ”Studiul realizat de Universitatea Bucuresti arata ca virusul COVID-19 poate fi regasit pe produsele de panificatie neambalate mai multe ore de la contaminare. Studii similare care au aratat capacitatea de supravietuire a virusului pe suprafete au fost facut de multe alte organizatii internationale” – a explicat Asociatia Pretuieste Calitatea.

Atat ANSVSA, cat si Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase – ROMPAN – cer retragerea clipului de la difuzare, intrucat contine “’informatii false, defaimătoare si nefondate”.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Specialistii straini afirma ca nu exista informatii suficiente ca prin alimente s-ar transmite virusul, COVID-19 fiind o boala respiratorie, deci virusul trebuie inhalat, asadar mancarea e o sursa improbabila de infectare. Pe site-urile dedicate de Uniunea Europeana masurilor anti-COVID scrie ca, pentru moment, exista putine informatii stiintifice privind supravietuirea coronavirusului pe suprafata asa-numitei hrane deschise, cum ar fi paine. Unele virusuri traiesc pe suprafetele alimentare, altele nu.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.