.

Scandal la Cultură, după ce o cântăreață din Republica Moldova a fost desemnată ”ambasador Brâncuși”

Distribuie prietenilor tai!

Ministrul Culturii a anunțat că Irina Rimes, o cântăreață din Republica Moldova, va fi ambasadorul zilei Brâncuși, care va avea loc pe 19 februarie 2020, când se vor împlini 144 de ani de la nașterea celui mai important artist pe care România l-a dat lumii. Decizia a stârnit un val de proteste și ironii pe rețelele de socializare, mai ales la auzul celor declarate de noul ”ambasador”.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a declarat că a apelat la Irina Rimes pentru a aduce tinerii mai aproape de cultură, iar cântăreața i-a propus ministrului, chiar în timpul conferinței, să îi invite la discuții și pe cei de la 5 Gang, pentru a atrage un public și mai tânăr decât cel pe care îl are ea.

„Probabil o să postez despre asta. O să vorbesc cu oamenii de pe conturile mele printr-o postare”, a spus Rimes când a fost întrebată cum se va implica. Mai mult, cântăreața din Republica Moldova a povestit și ce știe ea despre Constantin Brâncuși.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

„N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară. În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc. Se numește Poarta Sărutului, dar parcă nu înțelegeam de ce se numește așa.”, a spus Irina Rimes.

„Nu știam ce reprezintă, nu înțelegeam această abordare și când am văzut Coloana Infinitului pentru prima oară am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era din lumea mea, dar parcă mereu a fost prezent în lumea mea”, a spus ea despre Coloana Infinitului.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.