.

Scandal în Austria după ce patru cerşetori români au bătut un călugăr franciscan

Distribuie prietenilor tai!

Incidente grave în faţa Bisericii Franciscane, din centrul vechi al oraşului Salzburg. Patru cerşetori de origine română au lovit un preot franciscan, Părintele Oliver, care ieşise în faţa lăcaşului de cult pentru a ţine o slujbă.

“Am fost atacat şi lovit în cap”, a declarat părintele Oliver în faţa poliţiştilor care anchetează cazul, potrivit publicaţiei austriece Krone.

Ziarul citat subliniază că mânăstirile şi bisericile din Austria devin din ce în ce mai asaltate de clanurile de cerşetori români, care cer alimente şi obiecte de îmbrăcăminte sau bani de la preoţi. Mai mult, mulţi dintre austriecii care merg la biserică se simt tot mai ameninţaţi de către cerşetorii care devin tot mai violenţi.

“Am însoţit, recent, o doamnă în vârstă până la maşina ei pentru că se temea de cerşetori”, a spus un preot, citat de presă.

Din cauza incidentelor grave de la Salzburg, conducerea bisericii a decis să închidă cantina pentru săraci din interiorul lăcaşului de cult, în care serveau masa peste 40 de cerşetori în fiecare zi. Aceştia făceau multă mizerie în biserică, fumau în sala de mese şi aruncau mucurile de ţigări pe jos şi de mai multe ori au fost prinşi consumând alcool, spun preoţii austrieci.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

De câteva ori, cerşetorii de origine română vin la bisericile din Salzburg pentru a cere bani ca să se poată întoarce în România, însă când un preot s-a oferit să îl însoţească la autobuz pe un astfel de cerşetor, a descoperit că nu există vehiculul. Potrivit poliţiei austriece, în centrul oraşului Salzburg sunt aproximativ 90 de cerşetori de origine română.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.