.

Scandal de coruptie in Spania: ar fi implicata chiar sotia premierului Pedro Sanchez

Distribuie prietenilor tai!

Sanchez si-a suspendat activitatea publica si ameninta ca va demisiona. El spune ca in spatele atacurilor la adresa sotiei sale ar fi dreapta spaniola.

„Am nevoie de timp de gandire. Trebuie sa gasesc raspunsul la o intrebare pe care mi-o tot pun: merita sa raman in functie in pofida faptului ca dreapta si extrema dreapta imi improasca familia cu noroi?” – a scris Sanchez pe platforma X, fosta Twitter, intr-o postare lunga, de patru pagini.

Sotia lui Sanchez, implicata intr-un scandal de coruptie

Presa spaniola a relatat ca un judecator din Madrid a admis o plangere, in urma careia poate incepe o ancheta preliminara pentru a stabili daca Begona Gomez, 49 de ani,  sotia premierului socialist Sanchez, ar fi facut uz de influenta sa din guvern pentru a-si extinde interesele ei private de afaceri. Ancheta de coruptie si trafic de influenta se desfasoara conform unui act de urmarire penala secret. Totul a pornit de la Manos Limpias (Maini Curate) o platforma care, potrivit presei pro-guvernamentale, are legaturi cu grupari ultranationaliste care mereu depun plangeri penale impotriva membrilor guvernului.

Interesant:   Cum ajunge combustibilul rusesc in Europa, in pofida sanctiunilor

Se pare ca nevasta premierului spaniol ar fi cerut sponsorizari pentru un curs de master pe care il urmeaza. Sanchez isi va anunta decizia finala lunea viitoare, pe 29 aprilie. Sanchez, in varsta de 52 de ani, este seful guvernului spaniol din 2018.

Ministrul Justitiei din Spania, Felix Bolanos,  afirma ca e vorba de acuzatii false.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.