.

Scadere istorica a somajului in SUA

Distribuie prietenilor tai!

Rata somajului e in Statele Unite de 3,6 la suta, cea mai scazuta din 1969 pana in prezent. In luna aprilie, au fost create 263.000 de noi locuri de munca, peste estimarile initiale de 190.000 de noi job-uri,  potrivit Departamentului Muncii din SUA.

In plus, salariul pe ora a crescut constant, iar media este acum de 27,77 dolari, pentru 34,4 ore de munca. Timpul de lucru e intr-o usoara scadere.

Dupa anuntarea cifrelor, bursele americane au inregistrat o crestere, deoarece rata istoric de scazuta a somajului este un indiciu ca economia e solida.

Marea majoritate a locurilor de munca noi din aprilie sunt in servicii – 76.000. In constructii au fost create 33.000 de locuri de munca, iar in sanatate 27.000. In sectorul financiar sunt cu 12.000 mai multe locuri de munca. Sectorul productie, insa, nu sta stralucit. In luna aprilie au fost create doar 4.000 de noi joburi, o tendinta care se mentine de mai multe luni.

Interesant:   Containere de Locuit: O Soluție Modernă la Problemele de Spațiu

Persoanele cu studii superioare au cele mai mari sanse sa-si gaseasca un loc de munca. Rata somajului in aceasta categorie e de 2,1 la suta. Absolventii de liceu obtin  mai greu un job – 3,5 procente nu au loc de munca. Iar lucratorii care au doar scoala elementara au cele mai mari dificultati sa se angajeze:  5,4 procente sunt in somaj. Oricum, statisticile arata a la absolut toate categoriile somajul a scazut.

Manuela

sursa foto: Getty Images

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.