.

Șase baloane rusești, peste Kiev

Distribuie prietenilor tai!

Şase baloane ruseşti au apărut deasupra capitalei ucrainene Kiev şi majoritatea au fost doborâte de antiaeriana ucraineană, a anunţat miercuri administraţia militară a oraşului, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, baloanele ar fi purtat cu ele reflectoare unghiulare – ţinte false care să deruteze antiaeriana – sau echipamente de recunoaştere, mai afirmă administraţia militară a Kievului, fără a preciza când au fost semnalate respectivele baloane, dar chiar în aceeaşi zi au fost declanşate la Kiev sirenele de raid aerian.

“Conform informaţiilor în curs de clarificare, acestea au fost baloane care s-au deplasat în aer propulsate de vânt”, iar “scopul lansării baloanelor ar putea fi detectarea şi epuizarea apărării noastre antiaeriene”, menţionează aceeaşi administraţie de la Kiev într-un mesaj pe Telegram.

Cu puţin timp înaintea acestui anunţ, purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene a declarat că Rusia ar putea folosi baloane ca o soluţie pentru a-şi proteja stocul de drone de recunoaştere în războiul cu Ucraina.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

“Drone de recunoaştere precum Orlan-10 sunt acum folosite (de Rusia) cu mai multă cumpătare şi ei se gândesc: “De ce să nu folosim aceste baloane ?” Aşadar, iată că le folosesc”, a spus acest purtător de cuvânt la televiziunea ucraineană. El a confirmat mai târziu că sirenele de raid aerian au fost activate miercuri la Kiev din cauza respectivelor baloane.

Apariţia unor baloane misterioase a devenit recent subiect de tensiuni diplomatice între SUA şi China. Statele Unite au doborât mai multe obiecte de acest fel şi acuză China că foloseşte baloanele în scop de spionaj, acuzaţii negate de guvernul chinez.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.