.

Sampoane uscate, printre care si Dove, retrase de pe piata

Distribuie prietenilor tai!

Fabricantul, Unilever Plc, a descoperit un nivel  potential ridicat de benzen in anumite produse. Benzenul este cancerigen. Retragerea de la vanzare este voluntara, decisa de Unilever dupa o ancheta interna.

Anuntul companiei a fost publicat pe site-ul Agentiei Federale pentru Siguranta Alimentelor si Medicamentelor, din SUA. Se pare ca nivelul ridicat de benzen vine de la substantele de pulverizare din doza de spray, care ar fi putut contamina continutul. Sunt retrase de la vanzare sampoane uscate fabricate inainte de octombrie 2021. Printre acestea, Dove, Nexxus, Suave, TIGI (Rockaholic and Bed Head) si Tresemmé. Produsele din aceste game, din toate magazinele din SUA, sunt acum scoase de pe raft.

Benzenul e o substanta chimica si, peste un anumit nivel, poate provoca, la oameni, boli grave, cum e cancerul. Din cauza benzenului, in ultima vreme au fost retrase mai multe produse de igiena personala, cum sunt creme de plaje, deodorante cu aerosol si dezinfectant de maini pentru copii.

“Unilever US recheama aceste produse din prudenta. Unilever nu a primit nicio reclamatie privind efecte adverse.”

Este pentru a doua oara, in acest an, cand Unilever retrage de la vanzare un produs din motive ce tin de nivelul ridicat de benzen. Conglomeratul vinde in jur de 400 de produse, in toata lumea, de la inghetata  Ben & Jerry, pana la maioneza Hellmann’s. In luna martie, Unilever a retras doua tipuri de antiperspirant cu aerosoli, dupa ce, tot in urma unei investigatii interne, au fost depistate niveluri ridicate de benzen.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.