.

Salman Rushdie a fost scos de pe ventilator şi vorbeşte

Distribuie prietenilor tai!

Scriitorul Salman Rushdie a fost scos de pe ventilator şi vorbeşte după ce a fost înjunghiat vineri la o conferinţă la New York, relatează duminică DPA.

Scriitorul britanico-american Aatish Taseer a menţionat într-o postare pe Twitter, între timp ştearsă, că bărbatul în vârstă de 75 de ani “a fost scos de pe ventilator şi vorbeşte (şi glumeşte)”, fapt confirmat de agentul autorului, Andrew Wylie.

Wylie a afirmat anterior că Salman Rushdie este conectat la ventilator şi şi-ar putea pierde un ochi după ce a fost înjunghiat în braţ şi în ficat în timpul atacului.

Autorul britanic de origine indiană, al cărui roman “Versetele satanice” a dus la ameninţări cu moartea din Iran în anii 1980, era pe cale să susţină vineri un discurs la o conferinţă în New York când a fost atacat.

Bărbatul inculpat pentru înjunghierea lui a pledat sâmbătă “nevinovat” la acuzaţiile de tentativă de crimă şi asalt.

Un avocat al lui Hadi Matar, de 24 de ani, a anunţat sâmbătă pledoaria clientului său la o audiere oficială într-un tribunal din vestul New York.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Scriitorul a fost înjunghiat cel puţin o dată în gât şi o dată în abdomen, potrivit poliţiei, înainte de a fi transportat de urgenţă la spital.

Salman Rushdie şi-a început cariera la începutul anilor 1970 cu două cărţi lipsite de succes înainte de “Copiii de la miezul nopţii”, o carte despre naşterea Indiei, care a câştigat Booker Prize în 1981.

Autorul a trăit mulţi ani la Londra într-un program de protecţie al guvernului britanic după ce ayatollahul Ruhollah Khomeini a emis o fatwa în 1989, după ce romanul său “Versetele satanice” a fost acuzat de blasfemie.

În 1998, guvernul iranian guvernul iranian şi-a retras sprijinul pentru condamnarea la moarte şi Salman Rushdie a revenit gradual în viaţa publică, apărând chiar în filmul din 2001 “Bridget Jones’s Diary”.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.