.

“Să aștepți finala cu piesa asta e ca și cum ai aștepta să intre Dragnea la pușcărie!” Valuri de ironii după eșecul la Eurovision

Distribuie prietenilor tai!

Ratarea finalei Eurovision și anul acesta i-a înfuriat pe mulți dintre cei care au urmărit a doua semifinală a concursului, de joi seară, transmisă de TVR. Prestația concurentei care a reprezentat România, Ester Peony, a fost criticată de sute de oameni în comentariile de pe rețelele de socializare.  ”Să aștepți finala Eurovision cu piesa asta, e ca și cum ai aștepta să intre Dragnea la pușcarie. Oricum, sunt mai mari șansele în cazul lui Dragnea”, a scris un internaut pe pagina de Facebook Eurovision România.

Mulți fani ai concursului de muzică ușoară și-au adus aminte și de modul în care Ester Peony, a cărei prestație pe scena din Tel Aviv, de joi seară, nu a impresionat publicul, a ajuns să reprezinte țara noastră. Foarte mulți comentatori o regretă pe Laura Bretan, care în finala românească a Eurovision a obținut votul publicului, 12 puncte, în timp ce Ester Peony a primit doar 3 puncte. Ei spun că Laura Bretan ar fi avut mult mai multe șanse să se califice în finala de la Tel Aviv, însă Ester Peony a fost trimisă în Israel de votul juriului, nu se știe pe ce criterii, deși publicul a votat covârșitor pentru Laura Bretan.

”Când am avut piesă de top (Ovidiu Anton) nemernicii de la TVR nu și-au plătit abonament. Cand sa trimită la concurs voința poporului, ei aduc juriu extern. Mai incompetenți, n-am pomenit”, a comentat Daniel Melinte. Alții fac o comparație între prestația echipei TVR și cea a PSD. ”Justitie divină. Data viitoare nu mai ignorati poporul. E suficient ca face asta psd”, a comentat Bogdan Achim. Chiar și o comentatoare din Belarus a scris că șansele Laurei Bretan ar fi fost mai mari decât cele ale Esterei Peony.

”Bani mancati degeaba, incompetenta maxima la TVR…se stia de la inceput ca nu ai nicio sansa cu o melodie care s-a clasat printre ultimele la votul publicului in selectia nationala…Ati primit ordin sa nu ajunga Laura Bretan la Eurovision si ati adus juriu strain”, scrie și Marius Robert.

Un alt comentator subliniază faptul că necalificarea Esterei Peony este o lecție pe care diaspora a adat-o celor aflați la putere la București, inclusiv celor din TVR, pentru că nu s-a ținut cont de votul publicului. Acesta spune că pentru Laura Bretan ar fi votat masiv românii din diaspora, dar că piesa Esterei Peony a fost foarte slabă și nu meritau aruncați banii dați pe SMS-uri, mai ales că factura la telefon este scumpă.

Un comentariu aspru are și Claudiu Lucaci, prezentator TVR, pe pagina sa de Facebook.

”Mai continuam sa cheltuim sute de mii de euro pentru un concurs fara eficienta comerciala sau simbolica? Este statul roman dispus sa finanteze un spectacol in eventualitatea castigarii finalei? Suntem pregatiti sa intelegem si sa ne adaptam la transformarile prin care trece acest concurs in care diversitatea culturala si inovatia surclaseaza creatia muzicala si talentul artistic?

La aceste intrebari nu mai raspunde nimeni de cativa ani”, scrie Claudiu Lucaci.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.