.

S-a schimbat situatia la votul din Moldova! Vezi cine a castigat alegerile

Distribuie prietenilor tai!

Ieri, in Republic Moldova s-au desfasura alegerile parlamentare, cetatenii urmand sa isi aleaga reprezentantii in Parlamentul Moldovei pentru urmatorii 4 ani. Pe langa alegerile parlamentare, acestia au fost chemati si la un referendum consultativ, privind reducerea numarului de parlamentari, de la 101 cati sunt in prezent, pana la 61.

Daca aseara, pe primul loc era partidul condus de cunoscutul oligarh Vladimir Plahotniuc, Partidul Democrat Liberal fiind cotat cu 31.3% din voturile valabil exprimate, iata ca in aceasta dimineata, dupa numararea a peste 96% din voturile exprimate, pe primul loc se pare ca este partidul ce l-a propulsat pe Igor Dodon in functia de Presedinte al Republicii Moldova, astfel ca Partidul Socialistilor din Republica Moldova ocupa primul loc la alegerile parlamentare, avand un scor de 31.4%.

Dupa cum bine stiti, aseara pe locul era partidul ce acum e pe primul loc, in timp ce blocul electrocal pro-european ACUM, format din partidele PAS si PPDA ocupa locul 3. Dupa numararea a peste 96%, blocul electoral condus de catre Maia Sandu si Andrei Nastase ocupa locul doi, avand un scor de 26.6%, deci aproximativ 5-6 procente sub socialisti.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Podiumul e completat de catre partidul condus de catre Vladimir Putin, Partidul Democrat din Moldova, partid ce aseara era cotat drept castigator, cu peste 30% din voturi, astfel ca cele trei partide vor fi cele mai importante partide ale Parlamentului Republicii Moldova, iata ca acum acestia au intre 24 si 25% din voturi, deci, foarte aproape de alianta ACUM

Pe locul 4 se situeaza partidul condus de controversatul om de afaceri Ilan Sor, Partidul SOR reusind sa acumuleze doar 8 procente. Ultimele locuri sunt ocupate de catre Partidul Comunist al Republicii Moldova, partid condus de fostul presedinte Vladimir Voronin, avand in jur de 4%, in timp ce PN si PL abia depasesc 2 respectiv 3 la suta.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.